b

Category: Viti 2013

ZHVILLIMET E TREGUT TË SIGURIMEVE NË SHQIPËRI

ZHVILLIMET E TREGUT TË SIGURIMEVE NË SHQIPËRI
ZHVILLIMET E TREGUT TË SIGURIMEVE NË SHQIPËRI PËR PERIUDHËN JANAR-QERSHOR 2013

Në mbyllje të 6-mujorit të parë të viti 2013, tregu i sigurimit të jetës në Shqipëri ka shënuar rritje në volumin total të primeve të shkruara.
Sipas të dhënave zyrtare të AMF, primet nga sigurimet e Jetës gjatë periudhës janar-qershor 2013, arritën rreth 470 milionë lekë, ose rreth 15.10% më shumë se në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Ndërsa, pagesat e dëmeve gjatë periudhës janar – qershor 2013 u ulën me rreth 62.93% krahasuar me periudhën janar-qershor 2012.

Primet e shkruara nga shoqëria SiCRED, në periudhën janar – qershor 2013, kanë arritur në  107,657 mijë lekë, me 18.1%  më shumë krahasuar me periudhën janar – qershor 2012.

Dëmet e paguara nga SiCRED në këtë periudhë kanë qenë në vlerën prej 8,503 mijë, me një ulje prej 25.44 % më pak, krahasuar me periudhën janar – qershor 2012.

Për më tepër informacion, ju lutem klikoni këtu.

(09 Shtator 2013)

Related Posts

Tetori bëhet rozë!

Tetori bëhet rozë!

Nga Evelina Koçi Publikuar më 13.10.2021 Tetori është muaji kushtuar ndërgjegjësimit mbi rëndësinë e kontrolleve dhe parandalimit, në luftën kundër...